We zijn telefonisch te bereiken op 024 3446211.
U kunt zich ook direct aanmelden via ons aanmeldformulier

Aanmelden

Via onderstaand aanmeldformulier kunt u zich registreren bij Peters Psychotherapie.

 

Wachttijden

Voor 2023 en 2024 hebben wij contracten met de volgende zorgverzekeraars: a.s.r., caresq, CZ, Menzis, DSW, ENO, Zilveren Kruis, Zorg & Zekerheid en VGZ. Sommige zorgverzekeraars vallen hier ook onder zoals De Friesland, Zekur, Ohra, anderzorg of FBTO. Wij hebben geen contract met ONVZ. Hieronder vallen ook PNO, Vvaa en Jaaah. Met een restitutiepolis kunt u wel terecht bij ons. Mocht u niet zeker weten of u bij ons terecht kunt, kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Wij werken vaak met een pre intake. Dit doen wij om z.s.m. te bepalen of u op de juiste wachtlijst staat (Basis of Specialistisch), en of u aan het juiste adres bent, zodat u niet voor niets staat te wachten op een behandeling. Dit betekent dat na uw aanmelding zo snel mogelijk wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Hiervoor hebben wij wel op tijd uw verwijsbrief nodig. Daarna komt u bij ons op de wachtlijst te staan. 

Na de pre-intake kunt u de volgende wachttijden verwachten:

BGGZ (basis)

(a.s.r., caresq, CZ, Menzis, DSW, ENO, Zorg & Zekerheid, VGZ)

3-8 weken

SGGZ (specialistisch)

(a.s.r., caresq, Menzis, DSW, ENO, Zorg & Zekerheid, VGZ)

12-20 weken

Zilveren Kruis

CZ (alleen specialistisch)

Diagnostiek (alle verzekeraars)

 

STOP

Laatst gewijzigd: 19 juni 2024

BGGZ (basis

In de basiszorg hebben vanwege een budgettekort van de zorgverzekeraar geen plaats meer voor mensen die verzekerd zijn bij VGZ of Zilveren Kruis. Heeft u twijfels of u met uw zorgverzekeraar bij ons terecht kunt? Dan kunt u ons gerust telefonisch of per mail bereiken.

SGGZ (specialistisch)
Momenteel is onze wachtlijst voor de specialistische zorg te lang, waardoor wij een stop hanteren. Wij nemen momenteel geen nieuwe cliënten aan voor specialistische zorg.

Wij hanteren geen wachttijd tussen intake en behandeling. De behandeling begint bij ons aansluitend aan de intake.
Wij hebben namelijk ervaren dat cliënten juist deze wachttijd tussen intake en behandeling heel vervelend vinden. Dit betekent dat u in drukke tijden soms wat langer op de wachtlijst staat voor een intake, maar dat de behandeling daarna vloeiend door kan lopen.

De Zorgverzekeraars geven u de volgende boodschap: wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.
Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake wordt gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn overeengekomen (de treeknormen).

Ook nu zien wij onze cliënten soms op de praktijk en soms via beeldbellen.
Uw behandelaar maakt daarover afspraken met u.

Onderstaand aanmeldformulier is beveiligd.

Bijgewerkt 11 januari 2024

Geslacht *
Naam *
Adres *
Postcode *
Plaats *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Geboortedatum *
Huisartspraktijk *
Huisarts *
Zorgverzekering en klantnummer *
Beroep *
Geef een omschrijving van uw klacht *
Type behandeling*Dit kunt u vinden op de verwijsbrief van de huisarts
Basis
Specialistisch